Hladnjača Frikos se nalazi u središnjem delu zapadne Srbije, regionu po imenu Rađevina. Smeštena je pored nekoliko planinskih vrhova od oko hiljadu metara, među brežuljcima pogodnim za gajenje voća.

Izgrađena je 2000. godine na zemiljštu veličine 6 ha. Kapacitet lagera zamrznute robe je oko 5.000 t. Dnevni kapacitet zamrzavanja je na kontinuelnom tunelu  80 t/24 h i klasičnim tunelima 140 t/24h.

70 % voća koje Frikos kupuje uzgaja se u krugu od 50 km oko hladnjače i u više od 80% je u svežem stanju. To nam omogućava kvalitetan odabir i pravovremeno smrzavanje sirovine.

U cilju bolje kontrole hemijske zaštite voća, 2016. godine smo otvorili poljoprivrednu apoteku u Krupnju sa sredstvima koje preporučuju naši agronomi i inženjeri zaštite bilja, a prema propisima tržišta na koje se voće izvozi.

Frikos sarađuje sa nekoliko manjih hladnjača koje rade otkup voća pod kontrolom naših agronoma i celokupnu proizvodnju isporučuju Frikosu.

Firma je vlasništvo dve porodice čiji članovi aktivno učestvuju u svim delovima poslovanja.

Sertifikati:

[tlg_icon_title_list][tlg_icon_title_list_content icon=“ti-check“ title=“HACCP (2006)“ icon_color=“#8fae1b“][tlg_icon_title_list_content icon=“ti-check“ title=“Organska poroizvodnja (2008)“ icon_color=“#8fae1b“][tlg_icon_title_list_content icon=“ti-check“ title=“Kosher (2009)“ icon_color=“#8fae1b“][/tlg_icon_title_list]
[tlg_icon_title_list][tlg_icon_title_list_content icon=“ti-check“ title=“IFS (2011),“ icon_color=“#8fae1b“][tlg_icon_title_list_content icon=“ti-check“ title=“BRC (2018)“ icon_color=“#8fae1b“][tlg_icon_title_list_content icon=“ti-check“ title=“Global GAP (2018)“ icon_color=“#8fae1b“][/tlg_icon_title_list]

SA-Certificate-NOP

download

BS-Certificate

download

SA-Certificat-EOS

download

SEDEXSMETA

download

IFS Food

download

KOSHER

download